Deep linking

Hvad er Deep Linking?

 

Deep linking er enkelt, et deep link (el. dybt link) er et link, der går dybere end bare hjemmeside-adressen.

 

Eksempelvis er www.appinvent.dk ikke noget deep link. Det er http://www.appinvent.dk/priser/ til gengæld.

 

..men hvad har deep linking med apps at gøre?

 

Mobil deep links

I din app linker du oftest rundt til indhold, der ligger inde i appen. Hvis du vil vise et par sko fra Asos’ app til din ven, sender du et deep link til det par sko til din ven – et link inde i appen.

 

Men hvis ikke, du sendte et deeplink, ville det kræve, at din ven downloadede Asos’ app, søgte på det par sko og fandt dem selv.

 

..og hvorfor er det så et problem?

 

Derfor er det et problem – og sådan løses det!

Hvor at størstedelen af alt indhold på internettet er tilgængeligt for alle, er det noget andet i mobil apps. Der er ikke nogen standard måde at dele indhold i apps. Normale links fungerer ikke i apps – det er specifikt fra app til app.

 

Det gør, at det bliver utroligt svært at dele indhold i apps – og forringer brugervenligheden markant.

 

Deep linking løser derved dette problem. Det gør, at du kan dele og sende links inde i apps, præcis som når du er på en normal hjemmeside.

 

Du kender med garanti deep linking fra de store sociale medier, såsom Facebook, Twitter og Instagram, der alle benytter det i høj grad.

 

Forbrugerundersøgelser har vist, at op mod 60% af alle apps, der bliver installeret, bliver opdaget gennem sociale anbefalinger gennem Facebook, Twitter, Instagram mv. De links, der bliver delt, vil enten lede brugeren ind på den konkrete side eller få dem til at downloade din app.

 

Der er brug for en standard

Ligesom deep links gjorde internettet mere brugbart, gør mobile deep links det samme for mobile apps. I modsætning til nettet, hvor links formatet er standardiseret baseret på HTTP retningslinjer, følger mobile links ikke et ensartet format. Det skaber forvirring i udvikling, fordi forskellige typer af links skal have adgang til samme apps på forskellige operativsystem.

 

Deep links med Appinvent.dk

Nu ved du, hvorfor det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde deep linking, men også hvad vi har været oppe imod. Alligevel syntes vi selv, at vi endte med et godt resultat. Nu er det muligt at linke dybt ind i din app fra din hjemmeside, eller fra dine sociale medier. Det kræver dog at brugeren har din app installeret. Vi vil stadigvæk arbejde på, at kunne tilbyde muligheden for ”deferred deep linking”, som er den linktype der gør, at hvis du ikke har appen installeret, bliver du automatisk ført til installationssiden. Dette er ikke nogen nem opgave, når man samtidig gerne vil gøre det nemt for vores brugere, selv at lave deres apps, men vi giver ikke op, og vi regner med, at vi i starten af 2018 kan tilbyde deferred deep linking.

Du kan også linke internt inde i din app fra en del af din app, til en anden del af din app. Du kan indsætte et deep link alle steder, hvor der står ”Add link”, ”Add Contact Information” eller ”Link to Content”.

Følgende plugins har denne funktion:

  • Events Manuel plugin
  • Media Center plugin
  • Places plugin
  • People plugin
  • Contact Us plugin
  • Seminar & Lecture Notes plugin

 

 

Comments are closed.